Hejsan.
Den godaste semlan bakar man själv, eller hur.
Jag har ett recept på en god bulle, som man kan äta som den är,
eller om man vill, göra en god semla
5 dl mjölk
50 g jäst
2 dl strösocker
200 g smör,
1 tsk salt
drygt 1 tsk kardemumma
ca 15 dl vetemjöl *special (brödet blir luftigare)
Jäs ca 40 min när degen är färdigknådad i bunken
och ca 40 min när bullarna ligger på plåten innan gräddning.
Baka bullarna i 225 g värme, i ca 8-10 min,
Låt svalna på galler med bakduk över
Dela bullen strax ovanför mitten.
Lös mandelmassan i lite vatten så att den blir bredbar.
Blanda i hackad mandel.
Stryk smeten över bullen hela yta.
Spritsa grädde ovanpå, och lägg på locket.
Sikta på florsocker och
njut!
må så gott kramar från Carina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar