söndag 4 november 2012

Carinas Ananastårta

Hejsan

 I går,lördagskväll var vi bjudna till en granne på knytkalas.
Och på våran lott skulle vi ha med oss fikabröd till kaffet.
Så vi slog till och bakade 2 tårtor.
(Tårtbakandet går till historien, allt som kunde gå fel, gick fel.
Men vi räddade situationerna,  ändrade recepten, och fick skapliga tårtor.:-)
Festen blev lyckad med mycket god mat och trevligt folk.!

En tårta med kokos och ananas blev extra god, här har ni receptet:



Botten x2
 100 g smör, smält och avsvalnat
    kokosflingor (till formen m löstagbar kant)
    2 st ägg
    1.5 dl strösocker
    0.5 tsk bakpulver
    4 dl kokosflingor
    0.5 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker poröst.
Ha i dom torra varorna, vispas.
Häll sist i flytande smör och vispa endast till smeten är färdigblandad.

    Grädda i nedersta delen av ugnen i 175°C i ca 30 minuter, tills kakan är klar och har släppt kanten.
Låt kakan stå kvar några minuter i formen, innan den stjälps upp på ett fat
(Kakan blir inte så hög, så vi gjorde 2 stycken, och hade fyllning däremellan.)

Fyllning:
 1 burk krossad ananas, utan spad
vispad grädde

Garnering:
Vispad grädde
ananasringar
riven choklad

Nagga bägge kakorna med en gaffel,och häll på lite av josen, så att den blir saftig.
Låt den färdiga tårtan stå nån timme innan servering
(Det går också att bara baka en kaka och ha på fyllning)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar