söndag 1 juli 2012

Jordgubbar och Serranoskinka

Hej
Som vanligt går helgerna alldeles för fort.
När man är i stugan finns det alltid nått att göra, så tiden flyger iväg.

Om 2 veckor har Roger semester, det ska bli så skönt. Vi har sagt att vi inte ska göra några längre tripper nu i sommar, utan det blir små dagstripper, runt om i Värmland, och kanske
 en sväng in i Norge.
Man är väl lite hemmablind, för det finns ju mycket fint att se här hemma, men av nån anledning så tänker man inte på det.


Nu börjar jordgubbarna få fart,och dom är SÅ goda:)
Och i år har vi ett nät över, då vi inte vill  dela med oss till fåglarna.
Regnat har det ju gjort ordentligt  i juni, så nu vill vi ha SOL, då trivs både jordgubbarna och vi 

Jag har upptäckt hur himla gott det är med Serranoskinka, en spansk lufttorkad delikatess,
som finns att köpa i olika kvaliteer, och priser.
########
Den dyraste skinkan är från en speciell svinras, som har svarta klövar och skinkan kallas för "Pata Negra"och
 den ska endast ha fötts upp på ekollon och gräs, minst 40 procent av djurets vikt ska vara betat från naturen. 
(Det ska finnas en kontrollstämpel, som garanterar ursprunget och rasen. )
############

Jag stekte potatis,med kryddor och rostad vitlök, skinkan hackade jag i mindre bitar, kall, och med lite gräslök över blev det supergott!!
Ha det bra, mina vänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar